Jag ser gräs!

Det känns så otroligt skönt och efterlängtat. Det  blåste sjukt mycket i går kväll och i natt men det har gett resultat.

Jag inser att det är vår när jag känner mig nere utan att förstå varför, när känslorna tar över förståndet, när det inte behövs persienner längre när solen skiner.

Nu är jag nere och förstår inte varför. Sorgen efter Sally känns svårare än någonsin, tårarna ligger på lur hela tiden. Det spelar ingen roll vad jag pysslar med så är Sally där. I går när barnen var här så frågade de om en del leksaker, som var Sallys. Jag har tvättat dem och lagt dem i leklådan. Kanske korkat. Borde kanske kastat dem. Men hon lever ju. Jag kan ju träffa henne flera gånger i veckan om jag hade råd att åka. Jag saknar hennes personlighet! Just nu är det inte "hund" jag saknar utan personligheten Sally. Jag saknar inte allt hundhår överallt. Jag saknar inte kvällspromenaderna. Nej, jag saknar min livskamrat.

Ska jag då skaffa en ny "allergifri" hund för att snabbt "komma över" min sorg? Nej. Jag tror för min del att det är viktigt att komma över sorgen efter Sally innan jag skaffar en ny annars är risken stor att jag inte ser den nya individen, utan fortsätter som om den vore Sally. Det vore katastrof och säkert skapa en problemhund tänker jag.

Mina fönster har en knappt genomskinlig hinna över sig. Får ringa in en fönsterputsare som hjälper mig så jag inte blir helt förlamad av värk. Nästa månad kanske.

Känner att jag sitter här och tänker "högt". Men, varför inte. Det här är mitt klotterplank.

Attis gåvor

Tack Attis. Jag kopierar hennes uttalande. Vänner - ta för er!Måndagen snart slut.

Den här dagen har rusat iväg. Klev upp nio i morse. Det var bara ögonen som öppnades och jag insåg att klockan var mycket så jag tvingade kroppen ur sängen trots stora protester. Insåg att tiden var knapp. Handträning klockan 11 och gäster klockan 13. Hjälp. Måste hinna plocka undan, dammsuga, duscha och äta frukost innan kvart i 11. Jag lovar, det var en kamp. Men, det gick. Kom iväg i tid. Var på träningen. Smet in och pratade med socreceptionen och handlade lite nödvändigt innan hemresan. Var hemma i tid. Då ringde Maria och talade om att hon var lite sen. Phu. Så skönt. Jag fick tid att andas ut lite innan de kom.

Så ringde det på dörren. Där stod Maria och ur bilen kom hennes tre helt underbara tjejer. Så glada, väluppfostrade, härligt busiga barn. Har haft ett par helt underbara timmar ihop med de fyra. Den minsta var lite blyg i början men det släppte efter ett tag. Som tur är har jag både dockvagn, docksäng, dockor och en hel del andra leksaker framme i vardagsrummet för jämnan. Dit hittade de tre på en gång. Ett litet elektroniskt spel, som jag inte begriper mig på, blev en hit.

Strax innan de skulle gå hem hittade en av tjejerna en liten hund under soffan. Den yngsta fick tag i den och ville inte släppa den. Då visade jag henne foton på mina barnbarn och visade vem som ägde den lilla hunden och förklarade att hon skulle bli ledsen om hon inte fick den tillbaks. Hon lämnade tillbakahunden utan problem. Ingen av de små hade lust att åka hem när mamma tyckte det var dags.

Om allt går som planerat hälsar jag på dem på torsdag. Ser verkligen fram emot det. Men för nu känner jag mig rätt nöjd med att bara vara, i min ensamhet.

En kram

från SpirulinaTa den gärna till din sida =)

För freden.

 Som en symbol för freden, 
låt den flyga från min dator,

till din dator

.
 Från land
till land
...och till alla länder på vår jord

Det är vår...

igen! Solen skiner och det är takdropp. Bara vägrar att skotta något mer nu. Det får naturen sköta. Tar hellre stövlarna på mig när jag ska ner till ateljén. Ren norrbottnisk tjurighet.

Idag är jag helt slut efter kyrkstädningen igår som var riktigt kul. Var också och hälsade på min lilla Sally. Det blev traumatiskt. Sorgen har inte lagt sig ett dyft trots tre månader. Jag älskar henne så otroligt mycket och saknaden är så STOR. Tack och lov att den nya familjen är så underbara. De står till och med ut med mina tårar varje gång jag hälsar på. De bjuder hem mig! Vilka människor.

Tjejen kom över i går kväll och hängde med mig trots att jag var så nedstämd. Gulliga hon! Hon bakade kladdkaka åt oss. Vet verkligen vad en ledsen kvinna behöver =)

Får vila upp mig så jag orkar med handträningen och besök av vänner i morgon. Shit att krafterna inte räcker till ett normalt liv. Blir så ARG ibland. Det är koncentration och ljud som knäcker mig mest och det är något som behövs och finns hela tiden. Jag är nog lite trög för det här har hållt på i 11 år nu och jag verkar inte vänja mig. Har i alla fall lärt mig signalerna och faktiskt att ta det lugnt för att hämta krafter. Alltid något =)

Tölördag.

Det droppar ymnigt utanför fönstren. Idag tar jag det lugnt efter en härlig fredagskväll i kyrkan. Vi blev nästan klara med stenarna. Lite målning kvar bara. Det gör vi klart nästa fredag då det inte heller blir någon filminspelning.

Ann-Sofie ansvarade för fikat och då blev det GODIS. Glass med maränger och hemlagad chokladsås. Mums. Fanns även kex, ost, skorpor och knäcke. Och så klart kaffe. Inte att förglömma. Livets dryck efter vattnet om jag får bestämma=)

Sov ända till nio i morse. Har verkligen tagit det lugnt med frukost, konståkning på tv, dammsugning och lite tvätt. Nu kommer snart tjejen och då ska det fikas. Moroten på den här städdagen. Klockan tre ska vi vara i kyrkan och städa inför morgondagen. Ska bli kul då vi biir några stycken. Ska se till att det avslutas med kaffe, haha.

Ha en fin lördag!

Jag är helt slut

efter allt skottande. Som tur är hjälpte min fina granne Fredrik mig att få bort de största snöbumlingarna vid infarten. Annars hade jag fått ställa in GirlPower i kväll. Inte på hela vintern tillsammans har jag skottat så mycket snö som idag!

Ikväll på GirlPower ska vi tillverka fler stenar och måla de som redan finns. Petra praoar i Stockholm och det är bara hon som kan hålla i filmkameran så då får vi passa på att tillverka rekvisita. Ska bli kul trots att jag bara hatar att gå hemifrån på kvällen. Jag är en riktig stugsittare som älskar mitt hem.

Speciellt nu när det börjar bli så fint. Hallen är klar, skrubben är klar. Nästa projekt blir att måla tjejens gamla rum innan det blir ett mysigt gästrum med våningssäng.

Vi träffade soc idag för tjejens räkning och det ska jag tala om att de ställer folk på gatan. Hon berättade att det finns barnfamiljer som har avstängd el och soc hjälper inte! På onsdag ska vi få besked hur de tänker i just tjejens fall. Ser med spänning fram emot svaret.

Det går så bra för henne. Hon missar inga lektioner, tar ansvar för studierna och håller hemmet kanonfint. Det känns så bra!

Ha en in fredagskväll alla kära läsare. Jag avslutar med en fin bild på mig =)


Måste visa att livet inte bara är trist

innan jag går.

Den hämtade jag hos Spirulina eftersom jag ser mig som hennes stammis, hihiNu känns livet mycket bättre! Känner du dig som min stammis så varsågod. Bara ta för dig.

Nu hör jag den.

Den som bara ger mig extrajobb. Och tungt sådant. Vad jag menar? Plogbilen så klart! Det snöar här idag så jag blir bara nedstämd. Var det jag som talade så varmt om våren förut? Neeeej! Den verkar så långt borta.

Så här såg det ut genom mitt vardagsrumsfönster för en timme sen.Och för en kvart sedan...Nä men fattar ni? Ok. Bara att ta tag i spaden för nu måste jag strax gå till ett möte. Vi hörs i kväll.

God eftermiddag.

Idag har jag varit snäll mot mig själv och hälsat på en väninna. Klart jag var snäll mot henne med =) Fick gosa med hennes hund och ena katt vilket genast satte sig i näsan (från den långhåriga katten som jag ABSOLUT inte kunde låta bli)

När jag kom hem blev det fart på mig. Planterade klart alla blommor (vilket medförde storstädning av tvättstugan), gjorde frösådd på örter, körde en tvätt och tog hand om köket.

Nu ska jag ge mig på hallen. Ska sätta upp nya klädkrokar. Min hall är så trång så jag får hänga kläderna på tvärsan för att inte gå in i dem. Kanske kommer det bilder när det är klart.

Har fått ny energi nu efter att jag gått in här och läst mina kommentarer. Attis gav mig den här finaTack gulliga du. Och för att jag äslkar att ge bort presenter skickar jag den vidare till
Företagerskan, Kim, Spirulina och Fantomen

Kunde inte låta bli

att komma tillbaka en gång till innan jag somnar. Tog lite fina bilder från trädgården idag som jag gärna delar med mig av.

Zuzzz gott och vakna torrt =)

Glöm aldrig bort attTack för idag och kärlek på er

Målarträffen slut för idag

Blev ryggmassage, kaffe med vaniljhjärtan, en massa målande och en god räkmacka på Carolinass altan som avslutning.

Snacka om att vi hinner med mycket på våra timmar. Livet är skönt!

Vill du se vad som hände klickar du på Ateljé Slätte bland länkarna

Vill du ha gratis smink?

Klicka då på länken och följ instruktionerna.

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=195784

Finns också under länkar: Gratis Smink

Naturens under.

Ikväll har jag varit på besök hos en helt nyförlöst mamma. Se bilderna och njut av naturens under.Sex stycken, varav en tik, kom idag. Det tog nio timmar mellan den första och den sista. Vilken mamma!En sista bild innan vi lämnade den stolta familjen. Husse som är barnledig för första gången i sitt liv, trots att han har sex vux

Lättjan är uppfinningarnas moder

heter det. Eftersom jag känner mig så lat just nu passar jag på att leta runt lite i cybervärlden och hittade den här bilden

Gåva.

Den här fina fick jag av Företagerskan. Hon var så generös så alla vi på listan fick var sin! Vilken tjej!Jag vill alla på min lista ska få den här. Ta för er och  känn er omtyckta =)

Vad ska man med Roomservice till?

Det här har jag jobbat med idag. Min skrubb under trappen som jag bara slänger undan grejer i.
Så här såg det ut innan.Och. Så här ser det ut några timmar senare. Nyskurat och organiserat =)Men nu är jag helt slut så det blir inget mer gjort idag. Bara glo på tv och vila,

Fin!

Hämtade den hos Attis eftersom jag ränkar mig till hennes bloggvänner=)

Tack Attis

Nu är det dags

att skicka denna fina kärlekshandling vidare som jag fick av SpirulinaJag ger den till er för att ni förgyller min dag!

Fantomen
Attis
Jane
Företagerskan
17 år och trebarnsamamma
Spirulina
Sanna
Fröken Sparsam
Kim

Och så får du Karpstryparn den för att driva ut ormarna ur hjärtat på dig

Borde gjort mig glad.

Men men. När jag väntar på våren så är det kanske inte det här som gör mig som lyckligast när jag tittar ut genom fönstret. Trots allt. Vackert är det=)

Ha en underbar dag!

Tur man är en envis norrländska.

Så var sängen på plats. Utan medhjälpare. Hade inte funkat om jag inte vore så envis och helt på det klara med att det blir liggaisängendag i morgon efter denna eskapad. Men bra blev det =)
Hemnes från IKEA 160 cm bred
Kommer att sova som en stock.

Nu ska här monteras säng.

Har förberett med verktygoch sängdelar

Titta vad jag fick!

Från Spirulina kommer den här fina presenten.Gullig eller?
Tack och kram

Möte...

Bara ordet skrämmer mig. Men i kväll var jag i alla fall på ett möte. I Missionskyrkan i Töreboda.

Det var Sahlberg från Klara kyrka i Stockholm som predikade och han hade med sig en man som levt som missbrukare i allt för många år. Hans livsberättelse framfördes på ett lättförståeligt sätt. Han använde både kroppen och orden för att få oss att förstå vad han gått igenom.

Det känns så häftigt att få höra hur ett liv kan förvandlas från helvete till LIV. Hans väg var genom frälsning. Jag har mött många människor som blivit befriade från sina missbruk just den vägen.

Mr Sahlberg berättade om olika sätt att be för att få. Mycket intressant och tänkvärt. Han menar att det inte funkar att be lamt och förvänta sig svar. Det ska vara kraft i bönen och den ska riktas mot det som man verkligen VILL ska hända. Då kommer svaret. Inga halvmessyrer här inte. Han framförde sitt budskap med mycket humor blandat med händelser ur verkliga livet.

Härligt känner jag. Precis vad jag behövde just i kväll.

Framsteg....

Tjejen har betalt sitt livs första räkning. Alldeles själv!!!! Via internet. Det är så kul att se hur allting bara faller på plats hela tiden.

Den här fina utmärkelsen fick jag igår...

Är ju lite trög så nu först förstod jag hur jag får in den.
Tack till Företagerskan för min allra första utmärkelse och för att du förgyller min dag.....Jag skickar den vidare till

Konsten att blicka in...
För att jag tycker om dig
17 år och mamma För att jag beundrar dig
Feta kärringen För att jag gillar din blogg
Mentackskaruha
För att jag gillar ditt sätt att skriva
Flanisen För allt roligt vi haft
Sanna Bråding
För min beundran över din kamp tillbaka och din ärlighet
Vardagen med 4 barn Som tack för att jag får följa din vardag
Spirulina För att du har en fin blogg
Peter Som tack för att jag får följa dig på resan (kanske borde vara en man på bilden :P)
Karpstryparn För att du behöver bli lite mjukare :P

Städdag...

vilken tur att tjejen och jag bestämde att vi skulle städa idag. På var sitt håll i och för sig men vi ska fika ihop så vi kan stämma av hur det går för oss.

Vädret inbjuder verkligen till att vara utomhus i stället men det behövs verkligen att få lite vårfint inne. Blommorna håller just på att få ny jord om fötterna och det innebär ju per automatik att även fönstren blir fina =)

Får bli en kaffe i trädgården i pausen efter att jag skrivit klart här... typ nu.... ha en underbar lördag!!

Fredagskväll...

och filminspelningen gick kanonbra i kväll. Vilka tjejer!!! Vi var ca 50 personer i källaren i kyrkan i kväll. Mest barn och ungdomar. Ljudnivån var hög, kan jag minst sagt säga. Kändes otroligt skönt att komma upp i salen på andakten innan vi gick hem. Fick vara tekniker och det var jätteskoj.

Tjejens pappa var på besök. Hon blev såååå lycklig! Hon har ju inte träffat honom sedan hon fyllde år. Hennes lycka över blomman han köpt till henne var obetalbar.......

Nu ska jag se vem som blir utröstad i Let's dance innan jag somnar. Zuzzzz gott alla kära besökare...

Tack......

Peter för dina omtänksamma ord... Tänker på dig varje dag. Glad jag får följa dig på din blogg. Kram

Tacksamhet...

vaknade med en känsla av hur nära det varit att jag vaknat på gatan i stället. En gigantisk tacksamhet vällde över mig. Över att få vakna i en säng. I ett varm hus.

Utan min vänner hade jag inte fått något lägenhetskontrakt eftersom jag har betalningsanmärkningar sedan strax 19 år sedan. I sådana lägen får man bara hyra av privatpersoner och det kan kosta hur mycket som helst. Men om man nu gör rätt för sig mot kronofogden så har man inte "hur mycket som helst" att lägga på en hyra... och när man måste så får man spara in på maten.

Det här borde ingå i livets grundutbildning, även om det inte hjälpt i mitt fall. Vissa av oss hjälper det ju inte ens att göra ett hål i skallbenet och hälla in kunskapen. Vi måste lära av egna misstag.
Snart bara två år kvar i "fattigdomen". Kan inte undgå att känna pirr i hela kroppen. Om ni kunde fatta hur rik jag kommer att bli!!!! I mina mått mätt alltså....

Mötte igår en vän som jag inte sett på månader. Vi började prata ekonomi och det visade sig att han är en riktig klippa. Han gav min helt klart användbara tips inför framtiden så jag inte flyger iväg helt galet......

Nu har jag haft tjejen på middag...

och tvingat henne att göra läxan, hihi... Det är så kul när hon kommer över. Vi har massor att prata om =)

Har pratat med min äldsta dotter. På hennes dotters dagis går Afrikansk Svamp och Ringorm. Tur jag inte är där. Skulle nog börja klia på mig bara av vetskapen.... Barnbarnet har fått en pencilinkur mot utslag på armen. De vet inte vad det är!! Det värsta av allt är att rektorn inte gjorde något åt situationen innan smittskyddsinstitutet ställde krav!! Det ni.... håll koll på skolan och dagis.....

Har tittat på Made och Efterlyst så nu kan jag strax knyta mig.

Våren är på väg...

från min baksida...

Kanske dags att ta in pulkan =)

En dikt... från min själ..

Har tillbringat de flesta timmarna i ateljén idag. När jag behövde en paus i mitt målande blev det en dikt skriven.

Tack för livet
Tack för såren
som genom åren
gjort mig till den
jag är idag
Den som är jag

Tack för maten
Tack för kläder
för alla väder
som täckt min kropp
och döljt min själ
Du ville väl

Det blev så fel
Jag blev ej hel
Åren gick
och barnen kom
och de fick leva om

den trasighet
jag bar mig med
från bardomstid
Jag ville väl
Det blev så fel

De växte upp
utan sin far
Jag visste ej
hurdant det var
att vara hel

Nu har de sitt
och jag har mitt
De kämpar på
att få det rätt
på sina egna sätt

Jag är nu hel
Det som blev fel
har blivit rätt
på mitt egna sätt
Jag har mött Jesus

God morgon...

Har haft en liten motionsrunda bland bloggarna och hittat en hand.. livets låga som jag försöker lägga in här. vi får se om det lyckas.Nå, det är bara att erkänna. Ränderna har inte gått helt ur =) Jag lyckades ...... den är så fin!!!  Kopiera till din blogg och skicka den vidare så den aldrig slocknar... hittade den hos http://attisblogg.blogg.se

Vaknade pigg och alert för första gången på tre dagar. Vilket lyft!!! Solen strålar och fåglarna flyger som tokar i trädgården. Livet återvänder =) Jag misslyckades än så länge med att lägga in bilden. Provar igen....

Dags att zuzzzzza

efter en "lyssnapådinkropp"dag. Har alltså vilat HELA dagen. Hoppas på en rivstart i morgon bitti. Att kraften bara runnit till under natten. Är ju målarträff i morgon =)

Zuzzzzz gott alla kära besökare

Vänskap

Ligger och funderar över vänskap. Grunden till det är en väns kommentar i går kväll i telefonen. "Vill inte ringa dig när jag bara har negativa saker att prata om". Hon mådde skitdåligt och jag tänker.... vad ska vi med vänner till im de inte finns just i det läget..... klart du ska ringa gumman!!!!

Det är så lätt att säga sig vara vänner när allt är bra men "i nöden prövas vännen" känns för mig som ett verkligt talesätt. Om jag inte finns för mina vänner i nöden då behövs jag inte i medgången heller.....

Samtidigt känner jag att jag inte orkar vara "vän" med den som enbart använder mig som soptunna men aldrig vill lyssna på mig när jag behöver prata. Vänskap bygger på tvåvägskommunikation annars är det för mig ett "utnyttjande" som bara dränerar. Energitjuvar kallas de med andra termer. De ska vi akta oss för så vi verkligen har energi kvar när en äkta vän behöver den, tänker jag.

Så.... ni som bara är ute efter att ösa er skit över mig men aldrig verkligen lyssnar när jag behöver ett öra... snälla,, låt bli att höra av er.... jag är ingen levande soptunna!

Puss och kram....

Vilken skillnad....

åtkomsttiden på den här bloggportalen är än så länge otroligt mycket snabbare än metrobloggen. Känns riktigt bra. Tänker också att den är snyggare (inget egenskryt, bara en reflektion). Nöjd än så länge alltså....

Men hur segt kan det bli...

Ögonen öppnades vid åttatiden men hjärnan är inte helt vaken än!!! När ska ögon och hjärna synka fullt ut? Särskilt på morgonen är det trögt....

Kommer nog aldrig att förlika mig med att återhämtningen av krafter ska behöva ta så lång tid.... får bli sova idag med trots att det är sååååå vackert ute...

Tänker mycket på min goda väninna Anna som mår så dåligt av sin PMS. Hur tänkte Gud egentligen.... varför får en del kvinnor så svår PMS att de knappt klarar sig genom dagen. Har aldrig drabbats av det själv, tack och lov. Det är ett antal år sedan jag tog bort min livmoder efter ständiga blödningar under tre års tid. Tänk om jag hade haft PMS!!! Kan ni se det framför er...... jag hade nog varit död nu..... det var nog att aldrig få känna mig fräsch.

Tänk att det skulle vara en så svår sak att få en läkare att ta bort den del som orsakade så mycket bekymmer..... blev tvungen att skriva under papper på att jag gjorde det på egen risk!

Jag fick ett helt nytt liv efter det ingreppet. Har nog inte känt mig kvinnligare :-) Många oroade sig för att jag skulle tappa den känslan men det blev helt klart mycket större.

Lycka för mig....
Stranden Back Water, Kerala, Indien

Hemma igen....

Det blev ett snabbesök hos ynsta dottern i Stockholm. Åkte upp med släp igår och for hem sex i morse.

Resan upp blev en underbart vårig upplevese. Strålande sol och en massa grönt. När jag kom ut vid sex i morse var naturen som förbytt. Kallt och disigt. På hemresan hittade jag inte det gröna jag sett när jag åkte upp..... var det bara en synvilla för att jag VILLE att det skulle vara vår eller gömde diset det.......

Nu har jag i allafall hunnit lämna tillbaka släpet, i god tid, och varit på handträning... mmmmmm.... helt underbart. Hämtade en säng men fick naturligt vis inte med monteringsskruvarna till den..... jag blir galen.... Undrar vad jag fått min hjärna till =) Kära mågen har lovat att skicka dem med posten tack och lov....

Nu ska jag ta en powernap så jag inte sover bort hela denna dagen...

Söndag igen

helt sjukt vad veckan går fort. Tack och lov är det fortfarande tö och inget snöande. Idag ska mörka faran ut på vägarna... och dessutom med släp efter.... så Var aktsamma =)

Känner mig fortfarande seg i huvet så det får bli en kopp kaffe först innan det bär iväg. Ha en fin söndag på er... kram

En härlig dag är över....

Den har förflutit i vänners lag. Kvällen tillbringade jag i kyrkan med både svenska och asylsökande vänner. Vi bjöds på hembakad pizza, mums och tack Albert, Hairia och Slavitska (tror jag du heter) för att ni orkar ställa upp så på oss.

Den avåts under goda samtal och barnens bus. Därefter gick vi upp i kyrkan och tittade på filmen Jesus. Språket var kroatiska. Tack och lov var den textad på engelska. Den var riktigt fin kan jag säga.

Min väninna Elsie följde med mig hem för att sova över så hon slipper köra hem i mörkret. Har hunnit titta på resultatet i schlagerfinalen och fattar absolut ingenting... En mycket vackert framförd melodi vann, men schlager... nej inte i min värld.

Jag undrar hur svenska folket tänker..... Nu är det natti natti så kropp och knopp orkar med morgondagen. Sov så gott alla där ute i cyberrymden!

Nyheter

Nu har jag lagt startat upp bloggar för färdiga alster och ateljén. Du finner länkarna här på sidan

Nu har det blivit lördag.....

Vädergudarna lyssnade till mitt rop igår.... det är tö ute och det har slutat snöa!!!! Känns lovande inför morgondagen då jag ska ut och köra med släpvagn. Har bytt bloggmotor eftersom jag känner mig så irriterad på metrobloggen som bara strular. Får se hur den här fungerar.

Känner ett visst behov av att skriva mellan varven så bloggandet är för mig en ventil och ett sätt att få berätta för andra hur ett liv kan te sig.

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0