Vila

Den här dagen har gått i vilans tecken. Det enda "nyttiga" jag gjort är att promenera med mina hundar.

Vi har varit ute två entimmarspass och så några småvändor under dagen. I -14 grader, snålblåst och snö. Det är glashalt under snön som lagt sig så jag går som en gammal gumma :-)

Det var ju en halkolycka som orsakade mitt handikapp så jag är väl kanske lite överdrivet försiktig men jag VILL verkligen inte rasa ikull igen.

Ikväll blir det Schlagerfestival på tvn. Hoppas jag känner mig utvilad när jag vaknar i  morgon så jag får en sån där härligt aktiv dag som jag har fått smaka på den senaste veckan.

Har ju slutat äta socker för att jag är godisberoende. Det har gått bra många dagar men igårkväll kunde jag inte stå emot. Berodde nog på att jag ätit pannkakor på dagen med vitt mjöl. Smällde i mig sju stora chokladpraliner. Sen dröjde det inte många timmar innan lederna svullnade upp och gjorde elakt ont.

Idag har det varit fritt från vitt mjöl och socker hela dagen och jag har ingen värk och är helt rörlig i lederna. Helt otroligt!!! Har alltid hört talats om det "vita giftet" men aldrig trott på det. Nu vet jag.......

Ha en fin lördagskväll önskar jag er alla med en här som jag tog hos Vicke. Han är så klok.......Lördag redan

Oups vad tiden springer iväg :-)

I förrgår hade jag en mycket god väninna på besök. Hon var en av mina hyresvärdar förra gången jag bodde i Sigtuna. Det roligaste av allt är att hon har en valp efter Sally. Det var så kul att se dem mötas. Något speciellet fanns mellan dem.

Det är så nyttigt för Tessan också att konfronteras med främmande hundar i sitt eget hem. Hon klarade det riktigt bra!

I går hade jag barnbarn nr 2 hela dagen. Hon var kanonförkyld så jag gjorde allt jag kunde för att hålla henne lugn. Det är en liten rastlös tjej så det lyckades inte hela tiden men jag gav all min tid till henne och hundarna så det blev inget uppackat eller hopskruvat.

Vilken tur att jag fick ett brake i uppackandet. Det behövdes ska jag säga.

Nu har jag en liten valp springande runt mina fötter så jag gissar att det blir en valpkissningspaus nu.Den här har jag hämtat hos Vicke som gör extremt fina bilder och dessutom ger oss info om hur man skapar dem :-)

Länkproblem

Tingeling... din länk fungerar inte!!! Snälla.... skriv en ny.... Kram

Torsdag redan

Har haft problem med att komma in på blogg.se. Är det bara jag eller.....

Attis dotter - din länk fungerar inte :(

I går var en kanondag får jag säga. Fick så mycket gjort här hemma. Storstädade badrummet och monterade ihop hyllan dit så jag fick upp alla grejer från golvet. Ställde en pall vid badkaret med ljus på (mysbad ska det bli!) och la en matta på golvet. Blev som hemma :-)

Sorterade undan allt som stod i hallen, storstädade och la på nya svarta mattor. (Tessan syns inte på dem, hihi) Började montera hyllan jag köpt dit men aj..... det gick inte bra... Måste plocka isär den i dag och slipa ner några träplugg för att få ihop den. Min hand tog så mycket stryk av allt skruvande så det får bli ett kvällsprojekt.

Tömde arbetsrummet på alla kartonger så jag kan montera ihop hyllan på plats. En stor hylla med kuber som jag ska ha alla mina hobbygrejer i. Det kommer att bli sååå fint.

Jag lovar! Det kommer att komma bilder så småningom.

Idag får jag lunchbesök av en fd hyresvärd här från Sigtuna. Hon har en valp efter Sally så det ska bli såååå kul at träffa henne igen efter många år.

Nä, nu får jag skynda på in i duschen så jag hinner laga mat och valla hundar innan hon kommer.

Vi ses igen! Ha en fin torsdag allihop

Här går det med fart

Har hunnit packa upp fyra kartonger till. Sju idag än så länge. Bravo tjejen!

Blev en härlig promenad som vi precis avslutat.

Så här fin skog har vi alldels bakom nästa hus.Kolla vad hon vuxit den lilla. Blev fem månader den sjunde februari :-)Här har vi tagit oss upp för en rejält brant backe. Utan att bli anfådd!!
Tyvärr ger inte bilden riktig rättvisaFint eller..... Svårt att tro att det bara är tio minuters promenad till Stora Gatan.Här ser vi huset vi går ner vid för att komma hit.Fotona är tagna med min Iphone 3 GS

Klart

De tre kartongerna uppackade :-)

Till min stora fasa insåg jag att bokhyllan med glasdörrar måste stagas upp och det klarar jag inte själv. Får be någon god dotter komma och hjälpa mig.

Nu är det strax dax för hundpromenad. Kanske jag kan ta någon fin bild på vägen.....

OS

När jag kom ut i morse var det alldeles vitt på träden. Först kändes det varmt ute men efter en stund isade det som genom dunjackan. Hade inte kollat tempen innan vi gick för jag var verkligen inte vaken. Bara uppstigen på grund av kissnödig valp.

Minus 8 grader. Inte särskilt kallt men frosten kröp på.

Har nu ätit frukost och utfodrat mina små. Varit in och skött om mitt internetcafé. Köpt ett par nya bord, lagt om golvet och målat en fondvägg. Kostade även på mig en golvblomma. Det blev riktigt fint.

Nu undrar ni förståss vad jag håller på med? Jo, jag är med i facebook där också mina flickor är med. Min yngsta dotter är ju kock och hon kunde ju inte hålla sig från spelet Café World och lyckades av outgrundlig anledning få in mig också där. Livsfarligt! Det är ju kul.........

Men men. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag måste ju starta datorn på morgonen för att inte få möglig mat där inne och det ger mig möjligheten att skriva några rader här också.

Jag skrev OS i rubriken. Jag älskar att titta på konståkning. Den går mitt i natten. Ställde klockan på uppvak klockan två för att storstilat kolla paråkningens korta program. Vad händer?? Jo, jag sover som en stock! Missar hela konståkningen. Buhhhhh...

Nu ska jag packa upp tre bokkartonger så får vi se om jag orkar mer idag.

Ha en fin dag

Äntligen

har jag hittat tillbaka hit. Det blev ett mycket längre uppehåll än jag tänkt mig.

Det känns lite ringrostigt att börja blogga igen. Jag gör i alla fall ett försök. Får inte glömma att jag gör det för min egen skull. Det är så lätt att tänka på vad andra ska tycka och tänka. Det är klart. Vill jag ha tillbaka alla mina vänner får jag nog anstränga mig lite.

Vi bor nu i lägenhet i Sigtuna mina vovvsingar och jag. Kom hit den sista januari och måste erkänna att det är ALLDELES för många kartonger ouppackade ännu.

Det är som vanligt alltså... Ena dagen sover jag bara och med lite tur så har jag krafter nästa. Det är mitt liv i ett nötskal.

Idag har vi hittat till en rastgård som ligger på helt perfekt avstånd från hemmet. Känner att min kondis börjar bli lite bättre sen jag flyttade hit. Måste bero på den branta backen jag måste gå för att komma hem igen när jag väl gett mig iväg.

Har hittat en riktigt härlig väg ner till stan. Den går över en knalle genom skogen. Tack och lov är genvägen upplyst så den går att använda även kvällstid.

Bara en husrad bakom oss finns en stor äng, isbana och pulkabacka och en massa upptrampade stigar som leder ut till de större vägarna.

Vi stortrivs både hundarna och jag. Tessan har bara lite problem när det rör sig i trappen. Hon är ju inte van vid att det kan låta så mycket utan att hon kan se vad det är. Det ordnar sig säkert med tiden. I vårt hus bor det minst fem hundar till som vi redan träffat.

Fick till min glädje se att det bor "gamla bekanta" i samma hus som mig. De är supertrevliga.

Nu ska jag titta på vännerna i Köping.

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0