Blir inte ofta nu för tiden

som jag är här och läser eller skriver.

Men men... Brottslingen återkommer alltid till brottsplatsen så här är jag nu :-)

I lördags blev det en helt underbar dag. Var med yngsta barnbarnet på Skansen och kollade in samtliga djur som visade sig.

Vargarna och Lodjuren måste ha tyckt att det var för varmt för dem såg vi inte.

Var inne på akvariet och Kajsa klappade den stora ormen. Hon ville verkligen inte sluta. Tre år och djurälskare... Helt underbart...

Jag gjorde min sluttest på spindelfobibehadlingen jag gjorde för många år sedan. Satte ett mål då. Att ha vågat hålla en fågelspindel i handen. När det målet var nått så anser jag mig botad.

Nu är det gjort. Efter kanske 20 år. Vissa saker får ta tid. Det här har fått gjort det. Hade sån tur så Jonas Wahlström vad där. Han tvekade inte utan langade över spindeln i min hand. Kajsa höll den också. Jag kände mig såååå nöjd efteråt.

I går när jag tittade på tv slog mig en tanke......

Reklamen som visas idag är så destruktiv och rå.

Kanske inte så konstigt att unga männskor tycker det är helt ok. att vara grymma. Man säljer ju tjänster och grejer via media med negativ, destruktiv och våldsam reklam. Orkar snart inte titta på den mer. Blir arg varje gång.....

Hur blev det så här??? Hur kan sådan reklam sälja?? Någon som har ett svar?????

Kärlek på er därute i cyberrymden

Nu var det länge sedan igen....

Tänker inte hålla en föreläsning om vad som hänt under tiden som gått. Delar med mig av en aktuell tanke istället.

Sitter här och funderar på barnmisshandel. Många tänker att det bara är aga som är misshandel. Den värsta sortens misshandel ser jag hos människor som separerat. Det är när de talar illa om den andra föräldern.

Det blir som att lägga skulden på barnet trots att det är föräldrarna som en gång valt att leva ihop och skaffa barn tillsammans. Då ska inte barnen behöva höra föräldern tala illa om sitt x.

Vilken förebild blir man då???

Anledningen till mina tankar är en bekant som lever i bitterhet över sitt x och gör inte annat än berättar vilken dålig människa x:et är. Barnen får aldrig komma till tals utan föräldern bara ältar och ältar. Snacka skuld det skapar!!!

Personen i fråga vägrar lyssna på andras tankar om dennes beteende. Då är omgivningen bara oförstående och falsk och bedrövlig.

Ja, ja... det bästa jag kan göra är att hålla mig undan. Kan inte titta på när barnen blir behandlade på det här viset.

Måste påpeka att dessa barn har vuxit upp till helt underbara varelser men med vissa ovanliga beteenden.

Nu önskar jag alla en riktigt trevlig helg med en bild hämtad hos Vicke

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0