Väntan

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge :-(

Idag har jag fått hjälp att städa bilen invändigt. Vilken skillnad det blev! Visste inte att mina golvmattor var svarta haha....

Klippte gräsmattan på baksidan och bara efter en halv timme kanske så öppnade sig himlen. Tack och lov blev den klar.

Jag bara älskar mina grannar. Det gör mina hundar också. Så snart någon kommer hem så skriker de båda av glädje. Ovanligt för gamlingen som mest brukar hålla sig till familjen enbart.

Känner mig lite splittrad. Har tackat ja till ett bröllop i Jakobsberg i morgon på eftermiddagen. Allt är klart. Presenten, vilka kläder jag ska ha, men....... Jag blir så nervös vid blotta tanken på att jag ska vara där bland en massa människor jag inte känner.

Nåja. Det får ju gå. Kan inte svika vare sig bruden eller mig själv. Vi har känt varandra i massor med år. Hon är en helt underbar människa så det är bara att ändra attityd och tänka att det ska bli superkul. Får ju erkänna att det ska bli lite spännande att se vad folket har på sig. På inbjudningskortet stod det att vi var välkomna även i shorts och t-shirt. Love.........

Båda halsbanden är klara till Lina och Kajsa. Korten är utskrivna. Nu ska de bara levereras på bästa sätt. Endera brevledes eller personligt när jag ändå är i närheten i morgon. Det får tiden avgöra. Ska vara i kyrkan tre och innan jag åker ska jag hämta goa Lizen som ska vara med hundarna när jag är borta. Sen är det ca 30 mil att köra. Planering, planering, planering. Somna tidigt ikväll och vakna tidigt i morgon. Hrmmmm

Kom ihåg att gå med......... Trevlig helg på er

Sommar

Det är dag två efter Ullared och jag har än inte återhämtat mig.

Sitter på altanen och lyssnar på Kajornas heta diskussioner.

Var på Hajstorps veteranbilskväll igår med nya väninnan Berit. Det var supermysigt. Mötte någon ny granne och någon gammal.

Idag blir det ett steg i taget. Vill ju helst inte sova bort denna fina dag även om huvet vill det :/)

Hoppas få med någon bild från igår kväll. Gick inte :(

Ullared

Vilken fasansfull upplevelse. Tur jag hade mina vänner med.

Fick panikångest av alla människor, storleken på butiken, urvalet av varor ja allt....

Lyckades återfå något så när lugn efter mat och kaffe i lugn och ro trots trafik av människor som rusningstrafik på E4:an genom Sockhom av människor till och från restaurangen.

Vi tog resan som en semesterdag men nästa semesterdag får nog bli ut i naturen. Meta kanske skulle passa mig bättre :-)

Men får erkänna att många behovssaker var ca 50% billigare än på Ica... Blev tvål, Tassimokaffe och Vanish. Sånt jag köper ändå så det blev många sv varje så jag kan känna att det var värt att gå genom butiken.

Vi hade i alla fall kul tillsammans. Det var ju faktiskt värt hur mycket som helst.

Skulle lägga in bilder från resan men de har tydligen försvunnit i rena förskräckelsen :=)

Kajsa

När mina barnbarn var här så ville Kajsa fem år att jag skulle göra ett halsband till henne.

Nu är det klart och så här blev det

Nu skiner solen igen :-)

Så var nästan hela syrenen nere. Resten får jag ta fogsvansen till.

Kanske inte blir idag för det känns tungt men om det är uppehåll i morgon så kanske. Allt beror på vad kroppen vill och just nu strejkar den.

Vädergudarna

Var ute och började klippa bort en syrenbuske pratade med grannen på baksidan och gosade med bebis.

Grannens man slet med komposten och han stånkade och slet.

Gud måste ha hört honom eller i alla fall surnat till för att vi slet på en söndag för han började med att vattna oss lite lagom så vi alla gick in.

Så fort jag stängt altandörren så vräkte regnet ner.

Nu har jag varit inne kanske en halvtimme och sitter med en kopp kaffe och vips så slutade det regna.

Älskar svensk sommar!!!!!!

Ha det gott <3

Bilden lånad från FB

Midsommardagen 2012

Minns verkligen inte när vi senast hade en så fantastiskt solig och varm midsommarafton. Min kropp var med mig hela dagen. För mig blev det därmed en arbetsdag á lá fantastiko.

Fick bort allt som växte efter söderväggen inklusive någon prydnadsbuske som säkert skulle doftat 'jättegott' när den blommar. Är ju så parfymkänslig så det är helt sjukt. Kan inte befinna mig många sekunder på husets framsida för där växer enbart väldoftande saker typ brudspirea (som har blommat över, tack för det) Jasmin (ett gigantiskt träd mitt på gräsmattan på framsidan som står i storblom) Syren (som blommat över) och 2 andra supervackra röda buskar med gigantiskt doftande blommor som går i blom nu.

Vad gör man...... Håller sig borta därifrån. Gör som dykarna när det är gräsklippning. Håller andan och rusar till baksidan och hämtar ny luft om inte vinden ligger på åt det hållet.

En av mina underbara grannar erbjöd sig igår att hjälpa mig ta ner det jag inte vill ha kvar! Vilken pärla!!!! Gissa vad som åker först.... Blir det rönnen på baksidan som gör att jag måste ha lampan på på dagen i köket. Eller blir det Jasminen........

Vi har varit på hundpromenad i en sovande by. Härligt! Runt här är det bara arbetande människor som kliver upp hur tidigt som helst varje dag men idag får de sova....

Min kropp är inte med mig idag så det får bli soffläge vid tvn eller en ljudbok.

Ha en underbar midsommardag

Klokast på jorden

Midsommar 🌺

Det var länge sedan som åtta dagar gått så snabbt som när barnen var här.

Allting blev så meningsfullt. Vi hade någon aktivitet varje dag.

Vi började söndagen med att åka till pizzerian och åt middag.

Måndag åkte vi till älskade tant Anna i Väring.

Hela tisdagen var vi på resande fot. De fick sin julklapp. En Göta Kanaltur mellan Töreboda och Sjötorp. Vi passerade slussarna som var med i filmen Göta Kanal. Vädret var ganska kallt men uppehåll. Barnen skulle absolut sitta längst fram i fören för att kunna se ALLT.

Skepparen hade en Mastiff med sig. Skeppskatter har jag hört talas om men skeppshund.... Barnen blev helt förälskade ❤

Vi missade inte heller oxen Sixten som drog skeppet mellan två slussar och som betalning fick han bullar från skepparens mun. Mycket uppskattat av barnen som fascinerat såg på. Okej... Inte bara barnen djurläkare som jag är.

Vi värmde oss vid matbordet där vi bjöds på riktigt fin mat.

Onsdagen sov jag ända till tre. Barnen kom och pratade med mig mellan varven. De väckte mig mjukt varje gång. När jag väl kom igång blev det middag och sen åkte vi och handlade.

Torsdagen åkte vi till Mac Donalds och smarrade på det vi önskade.

Fredagen var det finväder så då klippte jag gräset och barnen lekte med mina fyrbenta. Sen blev det bad i poolen vid campingen i Töreboda. Inte jag då. Badkrukan nummer ett.

Lördagen blev det shoppingdag igen. Barnen hittade kläder de ville ha. Och naturligtvis blev det inhandling för myslördag.

Sen var det helt plötsligt söndag och barnen blev hämtade.

Varje dag var det samtal om vem som skulle hålla Sally eller Sotis vid promenaderna 😄. Måste erkänna att Sotis inte låg som nummer ett. Hon drar som en häst i kopplet så jag förstår dem. Sally avskyr när det stramar i halsbandet så henne har de kunnat stolt promenera sedan de kunnat gå ❤

Efter de åkt hem skulle man ju lätt kunna tänka sig att jag njöt av lugnet igen men det blev så tyst. Så tyst så det slog lock för öronen. Helt plötsligt blev det inte lika kul att kliva upp på morgonen. Saknade våra frukostar framför tv:n. Alla "måsten" som finns när man har barn.

Igår kom jag igång igen. Livet återvände och jag fick livslusten tillbaka.

Idag är det midsommarafton och jag vaknade halv fem. Solen värmer och när grannarna vaknat ska jag klippa klart gräsmattan och klippa ner alla brudspireorna som står alldeles för nära huset på framsidan. Om jag orkar med doften från buskarna vid vägen.

Nu ska jag duscha och sen ta en skön promenad med mina älsklingar.

Jag önskar er alla en riktigt fin midsommar 😄

Eftersom jag lägger in det här inlägget via mobilen kommer bilderna utan direkt koppling till texten.

Detta är skeppshunden Dino

Skeppet vi åkte med

Slussning

Skepparen matar Sixten

Middagsplats i Mariestad

 

En av grannarnas hus (ville nog egentligen visamin nyklippta gräsmatta haha)

 

Är så glad

Min yngstas barn har kommit idag. Vilken fest det blev. De hade ned sig presenter och tårta.

När de vuxna åkt hem drog vi till pizzerian. Där var det PIZZOR stora som Ufon. Blev dogybags för oss alla tre.

Så blev det butiken. Barnen fick bestämma vad vi skulle handla och får väl erkänna att det var inte mycket som inte kan räknas till kategorin snarr :-))

De la sig helt frivilligt kl åtta i kväll och somnade nästan omgående i min nya våningssäng. De sa att den var skön. Lär väl visa sig i morgon :)

Bara för att barnbarnen ska få sova i fred har de fyrbenta fått Lyxa till det och sova i mitt rum.

Nu ska även jag slå igen de mixade och hoppas på att vakna pigg i morgon.

Sov gott alla fina <3

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0