Sovdag

Har bara sovit idag. Vaknade första gången tio över elva. Hundägare.... Jaa... Hon väcker mig inte om det inte är kris.

Nu ska jag göra mig klar för tur till Linnea. Blev inget hembesök hos elmannen för nu är han nerflyttad till en varm lägenhet i Hova. Han får låna Linneas blivande man Jimmys lägenhet tills värmen är åter.

Har fixat en termos kaffe så den får bli med.

Här faller snöflingorna så där juligt utanför fönstret. Har ju inte orkat förbereda min trädgård ordentligt än men det ordnar sig bara krafterna återkommer.

Hoppas ni får ett fint slut på dagen <3

På bilden sitter Jimmy hemma hos mig :)

Hemma igen :)

Så skönt att det här besöket är över. Fick Nitromex i spray och fick veta hur jag ska hantera det och exakt när jag måste ringa 112.

De är så mysiga på det där stället. När jag kom idag, bara tredje gången, säger sköterskan -Hej Bibbi. Kul att se dig igen. Välkommen!! Men på vilket sjukhus blir man bemött på det sättet? Allt går snabbt. Jag blir tagen på allvar. Känns så seriöst och skönt.

Tänk er..... 30 år av smärtor och försök att få hjälp.... Och nu får jag det. Jag blir så glad så tårarna rinner.

Fick lämna en massa prover igen och kommer bli kallad för koll av lungorna den här gången. Svaren från senaste hjärtkollen hade inte kommit.

Jaja... Här är bara sjuksnack men det känns så häftigt att få hjälp!!!

Fick sällskap av en av mina fina grannar idag så vägen mellan hemma och Skövde bara försvann :)

Bra dag idag. När jag kom hem hade Linnea hjälpt mig att flytta min azalea som jag börjat med men inte orkat slutföra. Tur det för ny är det julesnö utanför fönstren.

Mötte en väninna på Willys som jag inte sett på säkert ett halvår. Bara glädje ❤

Ha det bäst alla fina ❤

Kväller

Hustoppen på TV. En Sally som tycker det är dags att sova. Hon kör med utstirrningsmetoden. Den lyckas ibland :))

Blev så lycklig ikväll. Det ringde på dörren och jag fick oväntat kärt besök. Känns så härligt när någon vågar komma oinbjuden. Det blir så kravlöst.

Hoppas ni får sova gott när det blir dags för det tänker jag göra <3

Grå måndag ute

Inget önskeväder precis. Men det sägs ju att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder så det får väl bli tjocktröja och regnjacka när vi traskar ner till centrum.

Är en precis lagom promenad på 1,6 km enkel väg. Måste jag handla får det bli bilen. Idag är det bankomaten som gäller.

Vi har samlat ihop pengar till en man som inte kan betala sin elräkning och jag tror på att vi finns här på jorden för att hjälpa varandra. Hans el är avstängd och nu kommer kylan!!!!

Passar på att tacka för gåvan till er som hjälpt till (finns fortfarande chans att lägga en slant. Bara hör av dig) Ingen nämnd och ingen glömd <3

Ha en fin dag

Vilken hemsk upplevelse

Idag blev mitt stora hjärttest gjort. Kan bara säga att jag önskar INGEN ska behöva gå igenom det. Sååå förskräcklig upplevelse.

De sprutar in ett medel i blodet som anstränger hjärtat. Tack och liv är fyra personal med varav en hjärtspecialist. Det tar bara 7,5 minuter men det var nog mitt livs längsta minuter. Dr försökte hålla modet uppe på mig genom att räkna ner tiden. Bästa syrran baddade min panna med kallt vatten och gjorde allt hon kunde för att få mig att skratta (mitt önskemål). Hela min kropp krampade. Halsen värkte så det kändes som jag inte fick luft. Trodde huvudet skulle sprängas. Händerna skakade.

De sa åt mig att paddla med fötterna. Jag växlade mellan att skrika jag dör och paddla med fötterna. Var helt säker på att min sista stund på jorden var kommen. Efter dessa långa minuter lämnade alla rummet utom en syrra som stannade med mig tills jag hämtat mig och insåg att jag överlevde.

Hon följde mig över till magnetröntgen där jag fick i uppgift att gå och äta och dricka kaffe och en hel Loka samt promenera. Promenera så att kontrastvätskan skulle sprida sig fint i kroppen.

Efter 1,5 timme fick jag komma tillbaka och lägga mig i en magnetröntgen. Fick ligga med armarna över huvudet i 20 minuter blickstilla.

Tack och lov så lyckades bilderna så jag slipper provoceras mer.

En vilodag så blir det ny magnetröntgen på torsdag. Sen ska de jämföra bilderna från ansträngt hjärta och inte ansträngt. De de vill veta är om mina kranskärl kan syrsätta mitt hjärta ordentligt.

Snacka om långt inlägg men nu vet ni vad som väntar om ni behöver genomgå det här. Det är så häftig känsla efter när man inser att man överlevt!!!!!!!!

Kanske därför folk bestiger berg :)

Tusen röda rosor till personalen på Fyslab på KSS i Skövde!!!!!! Ni är helt underbara <3

Bild från sjuksängen.

Orkat 😃

Känner sån glädje över att jag orkat vara med på Ekumeniska Rådet i kväll. En kvällsresa!!!! Pastorn körde min bil så jag slapp alla växlingarna = överansträngning av den ömma handleden. Tack Jan!!!

Det är så intressant att få vara med och arbeta ekumeniskt. För mig finns det bara en Gud och så har vi små skillnader i våra tankar. Typ ska vi godkänna barndop eller ska det vara vuxendop.

Glädjen i uppgiften är den gemensamma strävan att få tjäna våra medmänniskor :)

Ikväll kommer jag att sova gott!

Just nu är det Hela Sverige bakar. Tänk vad enkelt de kan få det att se ut!!!!!!

Ha det bäst alla fina ❤❤❤

Onsdag redan :X

Har inte skrivit sen fars dag. Det beror på att jag ville ta hand om mig själv och tog en lång skogspromenad med fina Linnea och hennes helt underbara gatukorsning Kira som det nog är mest schäfer i.

När vi gått ca 1 Tim kom vi ut på en grusväg. Får erkänna att mitt dåliga lokalsinne inte gav mig en clue om var vi befann oss. Såg en väg längre fram och blev väl lite ivrig så jag kom längst fram i ledet.

Måste säga att jag har balanssinne zero.

Helt plötsligt kände jag att båda fötterna lämnat marken. Ni kanske kan känna slowmotionskänslan när man vet att man faller och inte har en aning om hur man ska landa.

Helt plötsligt kände jag huvudet och högerhanden studsa två gånger mot underlaget. Så hör jag Linnea ropa NEJ!!! Ska jag ringa ambulans?

Jag bad henne vänta lite. La mig på sidan och det gick jättebra. Hon ville igen ringa ambulans men jag insåg att det här är ingen fara.

Kom upp på fötterna och Linnea hade kopplat Kira. Det var hon som nuddat mina ben bakifrån och fått mig ur balans. Något Sally lyckats med ett par gånger innan hon förstod att hon inte kunde gå intill mig bakifrån. Men då har det varit i mjuk skog.

Jag ville gå hem så vi vände och började gå. Då började min hand värka ILLA! Linnea konstaterar att det är närmare till vårdcentralen så vi vänder igen. Det tar lite mer än en halvtimme att promenera dit.

Min läkare som känner till min SLE tittar på min svullna onda hand. Han bestämmer att det får bli KSS för ortoped och röntgen. Blev snabbt illamående när jag var där så det blev ambulans till Skövde. Tack och liv fick jag medicin mot illamåendet och även smärtstillande. Syrgas är det ultimata på mig mot illamående insåg jag under den resan.

Inga brott någonstans. Stor bula i huvudet skvallrade om en mycket lätt hjärnskakning. När jag ändå var där passade jag på att fråga om trycket över bröstet som inte gett sig ordentligt sedan arbetsEKG veckan tidigare. De beslutade att jag skulle vara kvar över natten. Fick även chansen att fråga vad jag skall göra när trycket kommer. Jag ska åka in. För man vet aldrig när set verkligen är en infarkt som doktorn sa.

Det var enkelt att komma till KSS men jag har inte för vana att plocka med mig telefon, plånbok, mediciner, tandvården, tandkräm, kam och rena trosor på en hundpromenad vilket skulle visa sig vara ett dåligt val i det här fallet. Fick ingen sjukresa hem trots ett avstånd på drygt 6 mil. Måste åka kommunalt. Och det GÅR INTE i Skaraborg om du inte har bankkort med dig!!!!!

Mobilen hemma. Inga telefonnummer med. Lånade en telefonkatalog och hittade två vänner som kunde ev tänkas vara hemma. Fick tag i Solveig i Slätte som släppte allt hon hade för händer och kom och hämtade mig. Jag blev så lycklig när hon kom så tårarna bara rann. Hon skjutsade mig ända hem och såg till att jag kom in. Hade bara 300:- till henne men hon blev nöjd. Puhh...

Väl hemma ringde jag Linnea så hon och Kira kom hem med Sally som fått bo hos henne :) Vi drack te och pratade massor. När de gått blev det lång gosestund med Sally i soffan <3

Idag har vi varit ute på kvartspromenader. Får inte överanstränga lilla hjärtat nu. Har verkligen ingen lust att behöva åka in igen.

Det blev en låååång berättelse om tre dagar i mitt liv.

Valparna har öppnat ögonen <3 <3 <3

Hallå i etern

Idag på Fars dag har jag tända ljus hela dagen.

Min lilla pappa dog 1994. Han var född 1905 så han behövde få vila efter sex års svår sjukdom. Trots det blev det en chock. Tänker ofta på min tuffa smarta pappa.

Han hann lära mig överlevnadens svåra konst <3

Här blåser och regnar och är mörkt. Har så svårt för den här mörka tiden. Mitt psyke behöver LJUS!!!! Går åt en hel del el till belysning för mig.

Har funderat på att köpa en dagsljuslampa och se om det hjälper.

Någon som har erfarenhet av det? Berätta gärna i så fall :)

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0