Hemmet lugna vrå...

Sitter i min säng och filosoferar över tiden som gått sen sist. Känns som en evighet sedan jag var här inne.
Senast befann jag mig i Björnsholm, Gamleby hos Helen

Hon sitter som vanligt med telefonen mot örat :-)

Här sitter hon och jobbar med firma

Dagarna blev händelserika. Vi var på Gränsö Slott utanför Västervik. där det förbereddes för MC-gala. Blev ingen slottsvisit just på grund av det men området var sagolikt vackert nere vid havet.

Västervik fick också ett besök. Vi promenerade genom centrum och efter hamnen. Det märktes verkligen att det är en semesterstad.

Väl hemma igen bjöds på god middag tillsammans med hennes pappa.

Får passa på att nämna att Sally och Sessan blev riktigt goda vänner. Fick se henne hundleka för första gången på länge. Helen fick mig att våga ta hem lite material för att prova på att designa några hundhalsband. När tiden och orken räcker.

Vi åkte hem på fredag vid tvåtiden. Kom hem, packade ur bilen, promenerade Sally och åt lite. Sen dröjde det bara nån timme innan min goda väninna Linda från Stockholm kom på besök.

Vi turistade i Mariestad på Lördagen



Gästhamnen



Jag i Gamla Stan. Notera underlaget... och trottoaren!



Vacker innergård som är sammanbunden med de andra via grindar.



Domkyrkan sedd underifrån.
Bilderna ovan tagna av Linda. De som följer är tagna av mig med mobiltelefonen.



Altaret.... så gigantiskt. Är ju i och för sig en domkyrka...



Predikstolen



Orgelläktaren.  Vilka utsmyckningar i hela kyrkan.



Noaks ark avslutade vår rundvandring i kyrkan



och så till sist en bild på Linda herself



Här är vi i blåbärsskogen på söndagmorgonen



Sally, som fått börja bära sina bajspåsar själv...



Vilka juveler, mmmmm



Här är resultatet av två timmars plock och rensning. För säkerhets skull vaktar "vargen" vårt byte.

Även dagen i dag gick i det sociala tecknet. Carolina och jag slingade håret på varandra. Resultatet blev vi nöjda med. Har även hunnit med ett antal tvättmaskiner och gjort fint i tvättstugan. Känns riktigt skönt.

Nu ska jag ägna dygnets sista timmar åt att besvara mina hälsningar och hälsa på hos er andra.

Ostkusten igen....

Åkte i går från ett fantastiskt sommarväder som varade hela resan. Trots att det bara var 24 mil fick jag pausa tre gånger så Sally inte skulle förgås. Är ju inte utrustad med någon aircondition precis.

När vi vaknade i morse är det VARMT. Så underbart. Sitter utomhus och bloggar just nu med Sally vilandes under bordet. Hon har det lite slitit nu med en liten pudelvalp rännande runt benen hela tiden :-)

Nu kommer strax posten och då ska jag hjälpa Helen att komma igång med datoriet. Ska bli otroligt spännande.....

Hon försöker få igång mig att designa hundhalsband. Får se hur det går......

Tack alla underbara bloggläsare som skriver kommentarer till mig. Jag läser den inte just nu men återkommer så fort jag kan. Självklart blir det någon bild också.

Hälsningar från Sally och mig

Regn......

Tror vi har strandtomt snart. Helt sjukt hur mycket regn det kommer.

Skulle vart i kyrkan idag klockan 10 men min kropp vägrade att vakna så det blev skrivbordet idag igen istället. Kanske meningen för jag låg efter katastrofalt.

I går somnade lilla Snowball in. Det blev stor sorg och hon är begravd högtidligt.



I min hand...



I sin lilla boll

Har städat undan allt. Hon blev mig så kär och levde så kort tid hos oss. Vet inte om jag kan skaffa en ny. Det gör så ont när den går bort.

Slut sol och minisemester

Den blev kort kan jag säga. Luftmadrassen blev med hål och därmed blev det bilsäng istället. Varmt kan jag meddela. Det var sådan kondens på morgonen så ALLT var fuktigt. Hundstackarn väckte mig för hon höll på att storkna trots att jag täckt alla fönster med handdukar.... Efter lite vatten mådde hon prima igen.

Lägger in lite bilder på platsen vi var på. En Guds gåva till mänskligheten i Edsbruk utanför Västervik vid en insjö som var iskall :( Blev inget dopp alltså..

Gjorde en mellanlandning hos designern Helen Rosell som tillverkar egna halsband och koppel till småhundar. Hon importerar även kläder till små hundar. Vill du titta gör du det på www.finahund.se

Blir en bild på henne med familj också. Varsågoda.....



Ok. Nu följer lite naturbilder....



Tältet som jag fick låna av Roger Berman. Tack Roger... Det var kanonas!



Insjö, trot eller ej.....



Mitt lilla gull. Nyfiken som alltid....



Här ligger Bankestad slott mitt över sjön.





Är det vackert eller......





Det fanns lägerplatser lite var stans med grill, bord och bänkar.

Efter man gått förbi badplatsen kommer man hit. En man vid namn Ernst Gustavsson har byggt den här vandringsleden. Tack för den!!!

Nu måste jag vara lite seriös och betala mina räkningar för nästa vecka blir det social verksamhet hela veckan.

Ha en fin helg alla kära läsare.

Notera tiden :-)



Jo, jag hoppas att många får en anledning av svalka sig med glass idag. Just här ser det inte så ljust ut men men... hoppet är det sista jag tappar.

Igår var det helt fantastiskt halva dagen. Fick en skön hundpromenad efter Göta Kanal med goda väninnan Elsie. Hennes ögon glittrade som stjärnor. Vilken lycka!!! Grattis till dig Elsie.

Därefter kände jag för lite avskildhet så jag tog bilen till Hova och satte mig på Tornérplatsen som var helt tom. Där låg Sally på en bänk och sov medan jag skrev i min dagbok som åter kommit bli min bästis. En helt underbar stund innan det blev nödiga inköp på ICA innan jag/vi åkte hem igen.

Passade på att plocka körsbär hos kompisen Carolina som är bortrest och erbjudit mig att få avnjuta de helt underbara bären. Klart jag tog min chans men tro det eller ej. Medan jag stod under trädet och plockade öppnade sig himlen igen. Så dagen avslutades i det våta tecknet igen.

Blev en stunds TV innan jag knoppade in vid 10-tiden och vaknade utvilad klockan halv 6 i morse. Kanonas helt enkelt. Efter en kopp kaffe till mig och mat till Sally på uteplatsen tog vi en liten skogsrunda i tystnaden.

Idag bär det av till den stora staden Skövde för lite inköp inför den extremt minisemester jag ska ha i morgon till fredag. Får bli tält på östkusten som verkar ha det bästa vädret. För säkerhets skull kollar jag in datorn innan jag ger mig iväg.

Ha en underbar dag och njut av varje sekund.

Vilken granne jag har

Hon ville ut och plocka blåbär. Så kom då den berömda skuren. Men hon är inte handlingsförlamad så hon gick in i skogen och plockade de här skönheterna till mig. Något jag ALDRIG gjort i hela mitt långa liv. Har lovat följa med henne en dag i skogen. Måste väl lära mig jag också, haha


Söndag



Sömnfén har intagit mitt liv just nu. Somnar vid 12 och vaknar vid 11. Kunde tro tonårstiden är tillbaka.

Sally är ute och fiskar med kompisarna. Undrans om hon drar upp nåt eller bara skrämmer iväg dem?? Kul att hon ville följa med. Hon är mest vid min sida för tillfället.

Idag ska jag ta itu med mitt arbetsrum igen. Det är ett långtidsprojekt eftersom allt ska gås igenom, sorteras, sparas eller kastas. Resultatet kommer förhoppningsvis att bli arbetsvänligt.

När jag tog min nyvakenkopp med kaffe värmde solen gott men jag hann bara innanför altandörren innan regnet öste ner igen. Vad månde bliva.... 15 cm på en vecka....


En ny härlig dag

går mot sitt slut. Det är lördag och regnet vräker ner. Vad ska man göra? Tvättar lite, bloggar mycket, dricker en hel del kaffe och påminner mig om hur bra jag har det. Lätt för mig att glömma när solen lyser med sin frånvaro....

Har möblerat om här hemma. Igen. Nu ska det bli arbetsrum där jag hade sängen förut. Tänker INTE lägga ut några bilder innan det är färdigt för nu ser det mest ut som ett lager med lådor och grejer överallt.

Idag har vi inte tagit någon långpromenad för min lilla älskling tror att hon är gjord av socker och är rädd för att smälta bort i regnet. Ska tvinga henne ut innan kvällen blir för sen. Klarar jag av att bli blöt får väl hon också tåla det, hihi

Lilla Snowball kilar runt golvet en stund varje dag. Hon har en otrolig snits i sin lilla gröna plastboll. Vågar inte låte henne gå fritt för då trampar jag väl ihjäl henne. Hon syns ju knappt.....

Sally tycker att hon är lite läskig. På min uppmaning kommer hon fram och hälsar men annars håller hon sig på behörigt avstånd.

Nu ska jag ta mig ut i köksregionerna och laga till en härlig indisk "Bibbigryta" med allsköns goda kryddor och attiraljer i.

Ha en fin resten av dagen hälsar

  och så jag

Länge sedan

Barnbarnen har åkt, Sally har fått stanna kvar och normen börjar återställa sig. Trots det har jag inte kommit igång med bloggandet ännu. Har många härliga kommentarer att besvara vilket jag hoppas orka med i natt.

Har fått kära vänner på besök så tiden springer snabbt :)

Lägger in några sommarbilder när det fortfarande var varmt och skönt.

Härliga stenar vid sjön Unden




Den här dagen vid Skagern började det blixtra och dundra så det blev till att packa ihop och åka hem...


Så var vi då tillbaka vid Unden men på en helt annan plats



Vackert i mina ögon och balsam för min själ....



Hej för nu. Vi hörs i natt.....

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0