Hemma nu.

Har varit en helt underbar vecka. Känner sån tacksamhet över att få umgås med familjen. Fast nu är det skönt att vara hemma igen. Kom hem vid halvfyratiden efter att ha varit med tjejen på ett viktigt möte.

Bara säckade ihop i soffan efter att jag tömt bilen. Har fått ett myrstråk av svartmyror i mitt vardagsrum medan jag varit hemifrån. Trots att jag skrev att huset var bevakat =) Skämt åsido. Har ingen aning om hur jag ska bli av med dem. Har försökt med peppar men de verkar inte bry sig :(

Måste ta tag i problemet i morgon för i kväll orkar jag inget mer. Ska ha en massa goa vänner hemma på fika i morgon kväll så det gäller att samla krafter.

Omtänksamhet...

Tack Attis och alla ni andra som delar med er av den här fina skyddsängeln. Jag känner tacksamhet över er omtänksamhet och tar lärdom... Därför alla ni som inte har den här hos er... ta för er och lägg den där den gör bäst nytta.

De små

De bara sover. Maten är klar och bara väntar på att de ska slå upp sina vackra blå... Den lilla har hunnit med det en gång men det måste vart i sömnen för det tog bara en sekund så sov hon igen.

Det är därför jag kan sitta här och skriva.

Längtar ut nu så strax ska jag försöka få igåg dem. Vi kan sitta ute och äta =). Här är kanonfint väder, och värme.

Mer bilder

från när lillan och jag promenerade till dagis för att hämta syrran. Tagna i Järfälla nordväst om Stockholm

Härliga vitsippor



Och någon blå...



Buske i knopp



En vacker skog



Se så grönt och fint det börjar bli


Jag undrar hur det ser ut hemma nu.....

Jag känner mig så glad

har hittat en sladd som gjort att jag kunnat ta in bilderna från kameran. Så nu ska jag visa lite (i mitt tycke) fina naturbilder.

Börjar med ett par av dem jag tog på resan upp när jag stoppade vid Högsjöns rastplats efter E18

Utsikt från rastplatsen:



Stilstudie från lekplatsen



En vacker solitär (nästan i alla fall..)



Ståtliga stammar....



Dammen, tagen i motljus



Samma damm tagen från andra hållet



Parkeringen


Stilstudie av tre grenar. Se knoppningen och känn vårkänslan =)

Överraskningarnas tid

Inget blir någonsin vad man tror att det ska bli. Vi var på IKEA igår som vi bestämt. Klart jag inte bara kunde hålla mig till gardinerna. Det blev förvaringslådor, som jag letet mig galen efter i Örebro, och ett par kuddar till mina så småningom nymålade utemöbler.

Vi mötte upp med mannen i huset på Max. Jag hade ju hans dörrnyckel så han kom inte in hemma. Vi åt middag ute i vårvärmen och barnen hade kul i rutschbanan.

Väl hemma får den stora tjejen panikkramp i magen. Jag och mamman kastar i oss 7 vitpepparkorn för att slippa från eventuell magsjuka.

Så kom det då. Den stora kaskaden. En filt och två soffdynor fick besöka tvättstugan. Golvet saneras och ett stycke barn in i duschen. Stackars liten. Helt matt bäddas hon ner på soffan igen.



Strax var det dags igen. Två filtar och ett kuddöverdrag fick genast förpassas till tvättstugan. Kanon. De får som en ny soffa på köpet! Sen har det varit lugnt. Hon har druckit en del vatten under natten och hon har ätit mjölk och flingor till frukost. Det verkar ha lugnat ner sig.

I skrivande stund har ingen annan drabbats som jag vet. Föräldrarna är på jobb och här hemma är det lugnt.

Vilken dag, mmmmm

Vi blev trots allt bara två hemma idag. Inte så svårt att förstå. Hur skulle lillsyrran och mormor kunna bli lika coola som polarna på dagis?

Som vanligt softar vi hela förmiddagarna för att komma igång efter lunch.

Idag ska vi promenera till dagis och möta upp med syrran och mamma (min dotter) för att åka till IKEA och Bauhaus. Det är jag som vill passa på när det är så nära till butikerna.

IKEA ska få leverera två par gardiner i turkost till mitt vardagsrum och Bauhaus en badkarsarmatur (har stått obrukbar och läckande i ett år och fyra månader! I fall ni glömt det så hyr jag mitt hus).

Har förstått att det inte är världens lättaste uppgift att hitta en som passar både utgångshålen i väggen, mina smärtande händer och plånboken.

Jag har inte varit till en butik sedan jag kom hit och jag är GODISSUGEN!!

Tror minsann

att den är på väg tillbaka, våren som höll på att försvinna. Idag har det varit riktigt skönt ute. 1,5 timme i lekparken. Kanonskönt, ända tills jag blev helt illamående av allt snurrande på karusellen. Jag snurrade inte, men jag gav fart och det räckte. Lilla stumpan kunde inte gå rakt efter åkturen. Det blev några snedsteg.

Tiden har gått så fort idag. Trots att vi klev upp och åt frukost före sju i morse. Vi har sjungit barnsånger och tittat på pippi idag igen. Jag njuter i fulla drag.

I morgon ska storasyster vara hemma. Härligt!! Dels så får vi sovmorgon och sen får de sällskap av varandra. Och, viktigast av allt. Jag får njuta av bägge två en hel dag.

Just nu har jag väldigt svårt att koncentrera mig på att skriva. Vi sitter alla i samma rum..... Ska låta den stora få låna min dator och spela lite spel i stället =)

Vart tog våren vägen...

eller är det så här det ska va? Fyra plussgrader, kall vind och molnigt! Som tur är så känns det varmt inombords. Får vara med delar av min familj. Hur gott är inte det =)

Snacka om lyx. Bo hos en kock!! Middagen gick inte av för hackor. Quarngryta med basmatiris. Yammi....

Vi promenerade till dagis och hämtade syrran. Vi fick ta det riktigt lugnt på grund av astman. Det var nice för tiden räckte till att titta på diverse hundar vi mötte, lyssna på fågelsången och titta på blommorna. Passade på att ta en del foton men kabeln till datorn är kvar hemma, buhhhh.

Växtligheten har kommit bra mycket längre här än hemma och det är fullt med vit- och blåsippor. Människorna har gjort vårfint i sina trädgårdar och här har det jobbats minsann. Inte av mig. Nä då. Men av doter med familj. Baksidan har blivit bra mycket större efter outdoorstyling.

Nu ska jag ta igen mig så morgondagen får bli lika bra som idag =)

Slö....

Har visst blivit lite slö vad gäller bloggandet. Eller inte... Igår hade vi avslutning på handträningen. Min goda vän Carolina fyllde 25 så jag bjöd henne på café (dagens ungdomar skaffar ju sig det de behöver alldeles själva) sen bar det iväg till yngsta dottern 28 mil bort.

De stackarna har inte gjort annat än wabbat sedan jul så nu kände jag att jag kunde ta chansen att gosa med den minsta några dagar. Hon har förkylningsastma vilket gör att dagislivet blir lite för hårt. (Se Veikens blogg för dagen..) På eftermiddagen ska vi promenera bort och hämta syrran på dagis. Mums...

Till alla onda människor som kan få för sig att hälsa på hos mitt hem när jag inte är där..... det är välbevakat!

Finns det onda människor förresten? Eller är det tillfälligheter? Eller är det sjukdom? Tack och lov behöver vi inte vara allvetare men vi har var och en våra tankar om saken. Hur tänker du?

Tänk att den lilla redan är två år..... och en riktig liten pippi långstrump.... som förresten är hennes absoluta favoritfilm. Här utanför storstan är det kallt (plus 5), solen har varit framme hittills idag men det är helt svart på himlen.

Ha en fin dag alla vänner i etern.

Zoombiebubblan sprack

Tack Peter för din vishet och förmåga att förmedla insikter! Äntligen har jag kommit ur min bubbla som jag befunnit mig i hela förmiddagen. Det var bara kroppen som klev upp ur sängen. Resten av mitt jag landade i zoombebubblan och så fort jag satte mig ner somnade jag.

Som en gåva från himlen hör denne Peter av sig och får mig att inse hur viktigt det är att vara i nuet, att vara närvarande. Flummigt kanske någon tänker, att det skulle kunna ta en upp ur dvalan. Mig hjälpte det så nu sitter jag här framför datorn efter att avnjutit en härlig lunch med vaniljyoughurt, skivad banan och rågbröd med rökt kalkon.

Det är ganksa kallt ute, när solen inte steker, så jag får klä mig lite rejält innan jag strax går ut och fortsätter med mitt jätteprojekt utemöbler. Dags att ta tag i en av fotöljerna och pilla bort färg.

Ha det gött och njut av nuet =)

Robinson

Fattar inte hur de orkar. De är så näringsfattiga men orkar skratta ändå. Tack för välfärden!!! Tak över huvudet. Mat i skåpet och en varm säng att sova i. Det är gåvor som heter duga.

Den här dagen har varit kanonfin både mentalt och fysiskt. Har suttit med en väninna och samtalat om livet i stort som smått. Härligt att få dela sina tankar med någon utan att behöva vända på orden. Och så klart blev det kaffe. Livets dryck.

Har fått hjälp att vända trädgårdsbordet så första strykningen av bordsskivan är klar. Det har varit riktigt kallt i skuggan men i solen känns det som sommar. Lurigt. Det gäller att komma ihåg att inte klä av sig även när det känns som varmast, för mig i alla fall.

I kväll blir det tidigt sänggående så jag orkar med att slipa en fotölj i morgon. Det går långsamt fram men det går.....

En fin förmiddag

med strålande sol och ca tio plus ute =) Idag är dagen när jag måste komma igen. Ska sy om en klänning igen till filminspelningen som startar i kväll efter uppehållet på tre veckor. Alltså. Krafter som räcker till elva i kväll. Med Guds hjälp ska det gå =)

Fick en riktigt god sömn även om den infann sig lite sent men vad var annat att vänta, haha. Har man sovit nästan ett dygn så....

Fick precis samtal från Aloeveraförsäljerskan som  hävdar att jag som värdinna skall ta in pengarna och leverera varorna. Tål att funderas på och en kontakt med Avera för uppföljning. Tänker inte köpa det så lätt. Jag är INTE säljare när jag är VÄRDINNA. I så fall får det bli slut på alla former av homepartys i mitt hem. Om inte så bara för principens skull. Hoppas fler ansluter sig till att motverka dessa dumheter.

Nu är det lunchdags. Får bli något riktigt smarrig!

Angie

Vill gärna gå in på din sida men du måste ha skrivit fel adress. Kommentera gärna igen så jag hittar in till dig =)

Sovdag

har det varit hela dagen. Vaknade tjugo över tio i dag och fick tokbråttom. Handträningen började elva och jag har nästan en mil att köra. Det blev snabb morgontoalett, medicinering och iväg. Kom fem minuter innan och fattar inte att jag klarade resan utan att orsaka någon katastrof. Kände mig helt dissig i huvet.

När jag kom hem somnade jag efter en halvtimme och vaknade halv fem av att mobilen pep,

Tog ut mig helt igår genom att umgås med folk från lunch till sen kväll. Det gör mig så arg att jag orkar så lite. Men det är bara att ta nya tag i morgon igen. Ska lägga mig strax och hoppas att sömnen kommer snabbt och att jag får vakna utvilad.

Jag känner sådan tacksamhet att jag har så fina vänner och en så underbar familj som älskar mig precis sån jag är.

Wow..

vaknade klockan 06.10 i morse och kände mig pigg!! Klev så klart upp och har kört en maskin tvätt, städat av köket och ätit frukost. Livet känns skönt trots att solen gömmer sig låååångt inne bland molnen. Den kommer säkert att hitta fram innan kvällen.



I vänta på solen kommer jag att tillbringa några timmar här idag med goda vänner och entusiaster.

Ha en glad dag idag!

Tävling

Jag är med och tävlar om en Aloe Heat Lotion hos Nattis.

Det enda jag behöver göra är att skriva ett inlägg med länk till tävlingsinlägget och tala om var jag skulle vilja använda lotionen om jag vann.

Aloe Heat Lotion kommer från Forever Living products och är en riktig kvalitéprodukt. Luktar Jenka för er som minns det tuggummit!

Min personliga åsikt om Aloera Heat Lotion:

Jag skulle använda denna lotion på samtliga värkande ställen på min kropp. Den värmer där det finns muskellåsningar och den kyler där det finns inflammation. Helt fantastisk att ha i sitt hemapotek.

 

Livets kraft

Den här krokusen har kämpat sig fram bland all bråten. Vilken styrka!




Det går framåt =)

Har äntligen fått börja måla trädgårdsmöblerna. Bordet börjar ta form....



Okej. Ni ser rätt. En snowracer utomhus nu! Men... Undersidan blev klar med första varvet.



Jag vet vad Jag gör på målarträffen i morgon. Om vädret tillåter...

Skaka av dig :-)

Hittade den här inne hos Vicke och kunde bara inte låta bli att lägga ut den här. Väldigt tänkvärt.

SKAKA AV DIG

 

En dag föll bondens åsna ned i en brunn. Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen. Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt.

 

Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen.

 

Han bjöd in sina grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen. Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig.

 

En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned. Han blev förvånad över vad han såg. När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande. Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp.

 

Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen.

 

Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten och vandrade lycklig iväg.

 

Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt.
Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats. Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi bestämmer oss för att aldrig ge upp. Skaka bara av dig… och gå vidare.

-OKÄND FÖRFATTARE-

Äntligen vardag.

Men, vad säger jag. För mig är det ju helg verje dag, hihi. Åtminstone är det vad en del tror eftersom jag inte går till något arbete. Nej, mitt arbete är att få min vardag att fungera så smidigt som möjligt.

Hur kan det vara ett arbete, funderar nog några. Eftersom jag har kroniska smärtor (innebär varje dag, varje stund) och därmed stor trötthet, njemas stresstålighet och blir helt slut av koncentration så blir det ett heltidsarbete för mig.

Den här påskhelgen har varit annorlunda mot alla andra. Ingen påskmat. Hade bibelstudier på påskaftonen och såg en jätteintressant film om Josef (tre timmar lång zzzzz) på kvällen. Fakturm är att jag somnade till bara två gånger. Det var vännerna Sundqvist som kom över och hade filmvisning.

I går skulle jag avsluta påskhelgen med en intressant föreläsning av missionär Anita Vörde om hennes arbete i Sri Lanka. Vad händer då? Jo, när jag kommer in i salen hör jag henne säga: och det här är sista bilden.... Det är bara inte sant! Jag har tagit fel på tiden med en hel timme, suck..

Men man ska aldrig vara nedstämd långa stunder. Det har i alla fall mitt alldeles privata glädjepiller Anna, ni vet hon som bor nånstans utanför storstan, bestämt. Jag hinner inte ens parkera bilden innan hon ringer och bara smittar av sig. Vi hann väl prata/skratta oss igenom en timme eller mer innan magmusklerna sa stopp.

Tjejen, kan jag inte få spela in dig och ha dig i min ficka. Du är det bästa smärtpiller som finns!! För att undanröja alla eventuella missförstånd så vill jag härmed förklara att vi letar febrilt efter en manlig hjärtevän båda två =) Så bara hör av er!

Visar en bild på bordet som jag slitit med under påsken



Tar fram stora artilleriet idag. Slipmaskinen. För svart ska du bli, hur mycket du än stretar emot ditt gamla bord!

Visar några vårbevis från min baksida...

Tulpanknoppar


Fullt med Skilla under björnärsbusken



Men hallå....

vem har sagt att det ska heta långfredagen??? Min fredag bara försvann. Orkade inte ens blogga i går kväll när jag kom hem. Var i kyrkan från klockan fyra. Det började med bibelstudier (som jag inte förstod så mycket av), fortsatte med nattvard (som jag inte var med på därför att en person som jag inte har förtroende för delade ut den). Gick ner till söndagsskolan i stället och insåg genast att det var där jag skulle tillbringat min tid! De fick kanonbra undervisning som avslutades med en frågetävling på vad de gått igenom. Snacka om pedagogiskt.

Strax fylldes salen i källaren med fikasugna/hungriga gäster och jag lovar... det var GOTT!!! Satte mig hos pastorn och fikade. Tänk, det är alltid nyttigt att göra saker man inte brukar. Fick veta att pastorns mamma, som satt vid bordet bredvid oss, bor i Nybro och är med i Pingst där. Vilket sammanträffande. Där är ju mina underbara vänner Lena och Johan också med. Bytte genast bord och satte mig med mamman och pratade Nybro. Passade också på att skicka personliga hälsningar till mina fina vänner. (Hoppas hon kommer ihåg *f*)

Kom hem rätt sent så jag kollade in tvtablån och insåg att Underbara Älskade pågick på TV1. Då sa jag godnatt till min kära dator och kastade mig ner för trappen för att slänga mig i sängen med en godispåse, lite påskmust och en av de filmer jag längtat efter att få se. Eftersom den redan börjat, tog det en stund innan jag kom in i den, men den hade ett bra budskap. Vet inte om jag skulle se om den men... jag har stillat min nyfikenhet.

Nu är det dags att bädda, dammsuga och slåss med blåfärgen på utemöblerna ett tag innan jag får en väninna på besök =)



Ni kanske förstår att det behövs efter min misshandel av dem? Ska bli snällare hoppas jag.

Påsk på er


Tur jag är en snäll typ

så jag får så här fina presenter som jag fått av Attis






Så var det då dagen

då jag skulle städa och göra påskfint. Vad händer? Jo, jag är helt slut efter gårdagens övningar så det blir absolut INGENTING gjort. Men, vad gör det... det är långfredag och alla är upptagna med sitt så jag kan bara koppla av och tycka livet är skönt =)

Tjejen kom precis över och vill sitta här och rita. Hel ok. Jag ska sätta på en andra kopp kaffe för dagen, ta den i solen i trädgården, och njuta av att jag har mina sinnen i behåll.

Ha en fin långfredag på er och glöm inte varför vi firar påsken *L*

Tillbaka.

Det blev många timmar i Örebro. Vi var inte hemma före halv nio i kväll. Kanonmysigt att vandra runt i Mariebergs nya centrum och ögonshoppa på IKEA. Men klart. Helt gratis blev inte besöket. En gardinstång och nya gardiner. Skurhink och mopp så vårstädningen går som en dans =) och en massa nya värmeljus. Det kan aldrig finnas för mycket av hemma. Ibland undrar jag om det är jag som försörjer affären på just den fronten, haha.

Tjejen shoppade till sitt första egna hem. Vilken känsla! Hon var sååå lycklig när vi åkte hem med hennes nya inredning. Kan föreställa mig den känslan även om jag inte kan minnas den.

Åh, mitt lilla barnbarn ringde och hade slagit i huvudet. Då ringer hon mormor. Men kan man känna sig lycklig eller..... får bara hoppas att det inte blev hjärnskakning. Min lilla älskling. Just nu är det tungt med avståndet. När hon gråter och säger att hon vill att jag ska vara där....

I kväll blir det tidigt sänggående så jag orkar städa av huset i morgon. Har ju ny skurmopp nu hihi



Suss gott

Sol =)

Både ute och i sinnet. Det känns så varmt ute. Vår!!! Finns det någon mer underbar årstid...



Idag blir det IKEA på beställning från tjejen. Ska bli skönt att åka en sväng och lufta vingarna =)

Har tagit tag i "härskarproblemet" genom brev och ber till Gud att det ska bli rätt. Det är inte alltid det går att komma till rätta med sådanan människor. Förnekare vägrar inse när något gått snett i andras ögon och då får man bara kasta det på Jesus och be honom ta hand om det. Det funkar. Jag lovar!!

Tack för alla positiva kommentarer. Ni är små änglar allihop så därför ger jag  er denna lilla uppiggare...

Blommor!!

Från Företagerskan den här gången. Tur att hon fick så många så hon delar med sig =)



Och, eftersom jag är tillbaka här igen så gör jag detsamma. Plocka för er bara och känn er omtyckta =)

Något positivt =)

När jag var på grillningen häromkvällen så frågade sonen i huset, 5 år, om han fick följa med hem och sova över hos mig. Går det att motstå en sån invit? Jag kunde det inte. Kände mig riktigt smickrad. Klart han fick följa med hem. Han blev kvar hela tisdagen och vi var ute mest hela dagen. Vi hade kanonväder.

Gav mig på ett omöjligt projekt. (ovanligt eller....) Började skrapa utemöblerna från färg. Det sitter som berget! Och det gav en oanvändbar högerhand på kvällen när jag körde lillkillen hem. Men först ville han följa med mig på bönen =)

Idag fick jag kvar Carolinas lillasyster efter målarträffen, som blev i mitt vardagsrum idag. Vi var fem stycken varav fyra ungdomar. Efter en sen lunch blev hon hämtad av sin andra syster för att åka och påska för sin farmor ihop med syskonbarnen. Mysigt tänkte jag och tyckte hon.

Eftermiddagen och kvällen har tjejen och jag haft ihop med diverse pyssel. Kvällen blev tv och godis som vanligt =)
Nu är det i alla fall sovdags och jag önskar er alla en riktigt skön sömn.

Onsdagskväll

Har inte skrivit på ett par dagar. Blev utsatt för härskartekniken "du vet väl att det är farligt att lämna ut sig så där? Det finns onda människor ute på internet", sagt av en för övrigt otroligt snäll människa så jag tror inte hon förstod vad hon gjorde.

På grund av min bakgrund så är jag känslig för "härskare" och känner mig lätt tillplattad så det har tagit mig ett tag att förstå att valet är mitt och det här är mitt klotterplank som ingen kan ta ifrån mig.

Har även under dessa dagar varit utsatt för planerad härskarteknik. Jag tog på mig att vara värdinna för ett aloeveraparty där jag bara skulle bjuda in vänner och bjuda på fika. Resultatet blev att jag även fick "sälja" hennes varor, det vill säga: samla in alla pengar och dessutom leverera hennes varor. Inte nog med det. Hon tyckte att jag skulle hämta dem också.

Det här tilltaget lyckades till 90%. Det enda jag inte gick med på var att hämta varorna och när jag gjorde en ansats att förklara hur jag upplevde det hela så fick jag inte chansen. Alltså planerat! Gick in på företagets hemsida och där finns ingen info om att värdinnan ska göra annat än att bjuda in folk. Den kommer jag att skriva ut och ge henne, med en personlig hälsning där jag frågar henne varför hon beordrade mig att göra hennes jobb, i morgon när hon kommer hit med varorna. Som jag sedan ska leverera. Inte en gång till.

Har förstått att jag blir som förlamad när folk hoppar på och kränker mig på det här sättet. Något jag verkligen måste arbeta aktivt med för att inte bli utsatt igen.

Första grillningen =)

I kväll är tjejen och jag bjudna på grillning. Ska bli så mysigt och framförallt gott. Dessutom är det hos min älskling vi ska vara. Bäst att låta bli all form av smink för det rinner bara av ändå när jag träffar henne.

Solen gassar men det blåser sjukt mycket och som jag tidigare sagt så protesterar min kropp som mest då. Men, men... den får tåla sig. Idag är det min dag :=)

Har varit på handträning, som jag tänkte cykla till men hittade inte hjälmen :(, fikat hos kompis och skjutsat tjejen till banken. Så är klockan redan 16.30. Har även haft telefonsamtal med en god vän som jag inte pratat med på evigheter. Härligt!

När jag körde hem från byn såg jag till min förskräckelse att de tagit vår fikaplats! Vilka fulingar.... fast jag får vara tacksam att vi fick låna den en dag =)




Kärleksfull.

Det är vad jag känner mig just nu så jag ber alla er som tittar in hos mig ta för er av den här fina gåvan.

Återigen en härlig dag.

Sov som vanligt alldeles för länge. Fick stressa in i duschen och kasta i mig frukost för att hinna till gudstjänsten i tid. Tjejen åkte med =). Vi kom in efter att allt startat men bättre sent än aldrig visade det sig.

Det var en kanonfin inledning av Anna (tack alla asylsökande för att ni finns med) som använde hela kroppen för att få oss förstå vad hon ville förmedla. Margareta tog vid med en härlig predikan. Hon är en stor pedagog och berättar så det väcker mersmak.

Församlingsmötet som följde var nog det snabbaste jag varit med om. Tack för det Håkan! Det kändes inte som om något var osagt när vi skildes åt.

Fick med mig två goda vänner hem som åtgärdade all rost på min bil. Helt kostnadsfritt! Det ni.... det kallar jag en GÅVA. Den behöver bara lite färg på fläckarna så kommer den att se helt ny ut sina 12 år till trots.

Har hunnit med att vara hemma hos en granne och retat upp mig på en sån där omöjlig kub som skulle sättas ihop. Slutade med "hjärnblödning" när mitt norrländska temperament tog över av misslyckandet.

Kvällen slutade hemma hos en familj i grannbyn med goda samtal.

Nu är det sovgottdags. Ska bli skönt att krama kudden igen. Och hoppas att jag får vakna tidigare i morgon än idag.

Antivåldkampanj.

Den här hämtade jag hos Veiken där jag sympatiserar helt med hennes tankar om våld. Genast dyker tanken på allt våld som sker bakom hemmets väggar upp i mitt huvud. Vuxna som slår varandra och barnen. Alla som använder olika härskartekniker för att hålla någon annan på en svag nivå. Den psykiska misshandeln. Önnskar jag kunde göra något större än att ägga in den här bilden på min sida.

Jag gör det lilla jag kan i alla fall och griper in om jag ser något inför mina ögon. Jag talar om vad jag tycker om situationen. Önskar att fler skulle våga gripa in.

Kopiera gärna den här bilden och låt den här kampanjen vandra runt på bloggarna. Jag säger som Veiken... kopiera in den här bilden och länka till min hemsida =)

Vilken dag.

Vaknade vid nio och kände mig pigg och utvilad. Vore väl skam annars med tande på de 12 timmar jag sovit det senaste dygnet. Tog frukosten utomhus väl påklädd. Tänk att mat smakar så mycket bättre utomhus.

"Tjejen" och jag var på Willys och storhandlade på förmiddagen. Vi bestämde oss för en långpromenad med termos med oss. Vi traskade iväg och blev borta två timmar i vårsolen. Fikat tog vi på en timmerhög. Det var så skönt att sitta där och lyssna på fåglarna, studera svanarna och prata helt avslappnat.

Här satt vi och fikade



Och det här var utsikten



Den här dagen har blivit "tjejens". Vi sitter just nu och tittar på Sveriges Smartaste Barn. Eller inte vi, jag bloggar och svarar disträ på tjejens frågor.

Det kostar när det smakar.

Den här dagen har gått i sömnens tecken. Vaknade vid 11 idag och somnade vid 17.30. I fotöljen. Var så trött så jag fick ta in en vikarie för GirlPower. Det var tur att jag gjorde det eftersom jag inte kunnat hålla mig vaken i kväll. Ögonen slogs upp vid halvtiotiden. Då satt jag i fotöljen med datorn i knät.



Drog min kropp med mig ut i köket och drack ett glas vatten.



Gjorde mig klar för natten och ligger nu i min säng.



Det här nya sociala livet tar ut sin rätt helt enkelt.

 

Tänker inte ge upp utan försöka hitta en balans på hur mycket jag kan umgås med andra helt enkelt. Det finns ju inte bara allt eller intet. Men men. Träning ger färdighet.

Nu ska jag stänga ner datorn. Lägga mig tillrätta. Och sova på kudden den här gången.



Ha en skön sömn alla underbara människor.

Bröstcancer kan drabba dig, och dig, och mig, och dig....


Skickan den här vandrerskan vidare som en liten påminnelse. Du sköter väl din koll och din röntgen?
Tänker på er som blivit drabbade och önskar ingen annan ska behöva bli det.

En gåva till!

Och vem tror ni det är den här gången????? Ni får svaret under bilderna..





Det var Attis. Tack snälla rara. Jag skickar den vidare till Liz, Företagerskan, Mentackskaruha och Fantomen.

Transpaning

Jag och min vän Carolina var ute på transpaning en dag i veckan. Vi knallade iväg nån kilometer till en äng där jag visste att de skulle finnas.



När vi kom fram till skogskanten så började tranorna fly omgående. Som ni ser gör de sig startklara



Och strax var det bara svanar kvar på marken



Tranorna fick vi spana i luften efter



Även om det inte blev som jag tänkt så är de med på bild trots allt och vi fick en rejäl långpromenad =)

Mitt nya liv.

Jag kämpar på med mitt nya liv som innefattar att jag ska bli mer social. Idag har jag knappt hunnit vara hemma. Först den underbara handträningen. Sen bar det iväg till de goa småtjejerna och deras underbara mamma. På väg hem kände jag att jag bara måste se till de små nyfödda valparna. Men vilka himelska varelser. Och mamman. Hon tar så väl hand om sina små barn.

Fick det stora förtroendet att ta en promenad med henne i kvällssolen. Helt underbart. Hon är en så ljuvlig varelse, jakthund till trots.

På väg hem kom jag på att jag måste ha bensin i bilen till i morgon kväll så det bar av till byn och tanka. Och kunde jag låta bli smågodiset? Nej! Godisnarkoman som jag är så blev det en påse smågodis. Men tack vare "tjejen" som har drillat mig hårt, så blev det bara för en tia eller så....

Nu har jag smällt i mig det så jag kan lägga mig med dåligt samvete. 
Igen =(

Zuzzzz gott alla cybervänner.

Den här har Spirulina lagt upp på sin blogg.

Spirulina

Tack söta goa rara. Den värmde ordentligt!

Tillägnad.....

.

BIBBI

.

.

Jag har inte ord för vad jag skall säga

För ingen vet hur du känner just nu

.

Det enda jag kan göra på mitt håll

är att ge dig denna blomma

och en 

STOR KRAM

Vilken härlig förmiddag.

Har fått kärleksfulla mail och fått älta livets svår frågor med en väninna på telefonen. Fåglarna blir bara av fler och fler arter i äppelträdet och solen skiner. Kan livet bli bättre. Knappast.

Nu bär det iväg till handträning och besök hos de härliga små tjejerna och deras mamma. Förhoppningsvis en kopp kaffe utomhus =)

Tack älskade Anna

någonstans utanför Stockholm. Det är så klockrent varje gång du ringer. Vi hinner inte prata många ord innan skrattet klingar mellan lurarna. Du ger mig så mycket glädje. Tack för att du påminde mig om att det är 11 år sedan vi sågs första gången och vi har hållt kontakten hela tiden. Tiden går så fort.

Som du förstår så blir det inte mycket blinkande just nu för min del men jag kommer igen. Som alltid =)

I kväll har vi (ett 10-tal kvinnor och så underbara Lydia 5 år) fått en lektion i Aloe Verans underbara kraft. Efter fin info, mycket provande och sniffande och många glada skratt så skrev vi våra beställningar och sen blev det kaffe och mackor. Kanontrevligt. Och eftersom jag har diskmaskin så gick det snabbt att få undan allt efteråt.

Nu är det dags att försöka få sova en stund i natt. Det gäller att hålla tankarna borta och bara slappna av. Hur lätt det nu är?
Kärlek på er alla underbara läsare.

Måste lätta på stämningen lite

Ibland blir det bara för mörkt. Då kan jag till exempel gå in på någon härlig blogg och komma på andra tankar. Just nyss var det Spirulinas (du hittar henne under Länkar) blogg som tog min uppmärksamhet. Jag gjorde som hon skrev. Googlade på min födelsedag och månad på bilder, valde den andra bilden för att se min framtid. Tro det om ni vill men den här bilden blev det.



Det var måååånga år sedan jag var någon krogmänniska =)

Dödsbud.

Jag känner mig som i en glasbubbla. En god vän till mig somnade in natten till i går efter att ha legat flera veckor i koma efter en trafikolycka. Hon vår så levande. Tänker på hennes man och barn idag. Återkommer med bloggandet och svar på kommentarer när jag kan igen.

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0