Vilken hemsk upplevelse

Idag blev mitt stora hjärttest gjort. Kan bara säga att jag önskar INGEN ska behöva gå igenom det. Sååå förskräcklig upplevelse.

De sprutar in ett medel i blodet som anstränger hjärtat. Tack och liv är fyra personal med varav en hjärtspecialist. Det tar bara 7,5 minuter men det var nog mitt livs längsta minuter. Dr försökte hålla modet uppe på mig genom att räkna ner tiden. Bästa syrran baddade min panna med kallt vatten och gjorde allt hon kunde för att få mig att skratta (mitt önskemål). Hela min kropp krampade. Halsen värkte så det kändes som jag inte fick luft. Trodde huvudet skulle sprängas. Händerna skakade.

De sa åt mig att paddla med fötterna. Jag växlade mellan att skrika jag dör och paddla med fötterna. Var helt säker på att min sista stund på jorden var kommen. Efter dessa långa minuter lämnade alla rummet utom en syrra som stannade med mig tills jag hämtat mig och insåg att jag överlevde.

Hon följde mig över till magnetröntgen där jag fick i uppgift att gå och äta och dricka kaffe och en hel Loka samt promenera. Promenera så att kontrastvätskan skulle sprida sig fint i kroppen.

Efter 1,5 timme fick jag komma tillbaka och lägga mig i en magnetröntgen. Fick ligga med armarna över huvudet i 20 minuter blickstilla.

Tack och lov så lyckades bilderna så jag slipper provoceras mer.

En vilodag så blir det ny magnetröntgen på torsdag. Sen ska de jämföra bilderna från ansträngt hjärta och inte ansträngt. De de vill veta är om mina kranskärl kan syrsätta mitt hjärta ordentligt.

Snacka om långt inlägg men nu vet ni vad som väntar om ni behöver genomgå det här. Det är så häftig känsla efter när man inser att man överlevt!!!!!!!!

Kanske därför folk bestiger berg :)

Tusen röda rosor till personalen på Fyslab på KSS i Skövde!!!!!! Ni är helt underbara <3

Bild från sjuksängen.Kommentarer
Snejky

Har tänkt på dig idag....Skönt att det gick bra, tjejjen. Ingen hit sådana där tester men tyvärr måste det göras...
Hoppas att jag aldrig behöver göra så, jag hatar nämligen sjukhus....
Hoppas du får en god natts sömn sedan..
Varma kramen.....*ros* *hjärta*

2012-11-20 @ 18:35:43
URL: http://snejky.se
Micke

åh fy :( Lät ju inge vidare..men det är ju tur att detta finns..och personalen är ju oftast riktigt bra.

Men nu får du ha en trevlig helg.

2012-11-24 @ 10:20:16
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Annalena

Ucha ucha då det lät inget vidare,v
vilken tur att det gick bra, skönt att du har en positiv känsla för det stället, det har inte jag:(

2012-11-26 @ 15:06:27
URL: http://captisvita.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0