Vänskap

Ligger och funderar över vänskap. Grunden till det är en väns kommentar i går kväll i telefonen. "Vill inte ringa dig när jag bara har negativa saker att prata om". Hon mådde skitdåligt och jag tänker.... vad ska vi med vänner till im de inte finns just i det läget..... klart du ska ringa gumman!!!!

Det är så lätt att säga sig vara vänner när allt är bra men "i nöden prövas vännen" känns för mig som ett verkligt talesätt. Om jag inte finns för mina vänner i nöden då behövs jag inte i medgången heller.....

Samtidigt känner jag att jag inte orkar vara "vän" med den som enbart använder mig som soptunna men aldrig vill lyssna på mig när jag behöver prata. Vänskap bygger på tvåvägskommunikation annars är det för mig ett "utnyttjande" som bara dränerar. Energitjuvar kallas de med andra termer. De ska vi akta oss för så vi verkligen har energi kvar när en äkta vän behöver den, tänker jag.

Så.... ni som bara är ute efter att ösa er skit över mig men aldrig verkligen lyssnar när jag behöver ett öra... snälla,, låt bli att höra av er.... jag är ingen levande soptunna!

Puss och kram....


Kommentarer
attis

Ja den är skoj fniss Du har så rätt i det du skriver . En vän ska finnas i alla lägen inte bara när allt är frid och fröjd.

Kram

attis

2009-03-17 @ 15:38:18
URL: http://attisblogg.blogg.se/
Företagerskan

Men visst är det så, att vänskap måste fungera åt båda hållen annars är det till slut någon som tröttnar och vänskapen tar slut! Ha de bäst-kramar!

2009-03-17 @ 17:04:36
URL: http://metrobloggen.se/foretagerska
Företagerskan

Ja, vad skulle man göra utan vänner?? solskenskram

2009-03-17 @ 17:16:24
URL: http://metrobloggen.se/foretagerska
Karpstryparn

Helt rätt, be dem dra så långt åt helvete som det bara går!



Svar: Nja, det blev inte utgång, det kom i vägen en sak. Svar om Fritzl: Ja, hur någon kan göra de saker som han har gjort är ofattbart. Ha en trevlig kväll.

2009-03-17 @ 18:27:29
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn
Karpstryparn

Svar om aids: Hur jag tänker? Jag var sarkastisk i inlägget. Angående blodtransfusion: Japp, det tänkte jag, men jag var som sagt sarkastisk, hehe.

2009-03-17 @ 20:00:28
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn
jane

hejhej,hoppas du får en mysig kväll,...

kollar in här,såg du komenterat hos attis

2009-03-17 @ 20:02:28
URL: http://mammaskalsonger.blogg.se/
Karpstryparn

Svar om Mona Sahlin: Förstår du inte vad jag syftade på när jag skrev om Mona Sahlin? Det var konstigt, jag som tyckte att jag var väldigt tydlig. Kvällskram

2009-03-17 @ 20:06:01
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn
attis

Tack vännen. Vad gulligt sagt av dej.

Kram

attis

2009-03-17 @ 20:06:33
URL: http://attisblogg.blogg.se/
Karpstryparn

Svar om sarkasm: Hehe, det är lugnt, ibland kan det vara svårt att skilja på sarkasm och annat.



Angående go for it: Detsamma.

2009-03-17 @ 20:09:24
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Trygg i mig själv

Livet som varit väldigt mycket ner och en hel massa upp har lärt mig vem jag är och vart jag står. Det har gett mig en stor trygghet.

RSS 2.0